Massaal honden aangeschaft in corona-tijd

Zowel dierenasiels als fokkers krijgen op dit moment zeer veel vraag naar honden. Veel asiels in Nederland en België zaten nog nooit met zoveel lege hokken.

Gezelschap
Mensen die tijdelijk niet kunnen werken of thuiswerken voelen zich eenzaam en hebben behoefte aan gezelschap. Het is echter de vraag of de mensen die nu tijd voor een hond hebben, dat straks ook nog hebben.

Weloverwogen keuze
De tijd van thuiswerken is op een gegeven moment voorbij. De Koninklijke Hondenbescherming roept mensen op om juist in deze tijd extra goed over de keuze na te denken. Het zou erg zielig zijn voor de honden als ze straks weer terug in het asiel zitten.

Hierdoor wacht dierenopvangcentrum Tilburg met het plaatsen van de honden tot na de corona-crisis. Ze hopen dat toekomstige hondenbaasjes dan een weloverwogen keuze kunnen maken. Ook spelen broodfokkers in op de vraag naar honden. Voorkom gedrags- en gezondheidsproblemen en koop altijd bij een goede fokker. Lees hier hoe je een broodfokker herkent.

Tijd en geld
Mocht je in deze tijd een volwassen hond of puppy in huis nemen, overweeg dan goed of je de komende jaren voor een hond kunt zorgen. Een hond kost niet alleen tijd maar ook geld. Een hond kost gemiddeld tussen de 1000 en 1500 euro per jaar. Kies je na een weloverwogen keus voor een hond? Laat de nieuwe hond (maar ook als je er al eentje hebt) alvast wennen aan het alleen zijn, want anders is er kans op verlatingsangst na de corona-crisis.

Midden-Oosten
In het Midden-Oosten werden honden niet massaal in huis gehaald maar de deur uit gedaan. Zo werd door een Libanese nieuwszender ten onrechte gemeld dat huisdieren hun baasjes corona kunnen geven, waarna vele honden en katten op straat werden gezet. Zover bekend is het niet mogelijk om het corona virus te krijgen van je hond.