3 bijzondere wandeltochten met de hond in Utrecht

Ben je van plan om binnenkort een wandelroute te lopen met je hond? We hebben er drie bijzondere uitgelicht in de provincie Utrecht.

De Lange Duinen (Soest)

Wandelen Soest

De Lange Duinen bevat het grootste stuifzandgebied van de provincie. Samen met de Korte Duinen is het benoemd tot Aardkundig Monument. In het gehele gebied mogen honden loslopen en lekker rennen en graven in het zand. Naast stuifzand loop je ook door de bossen. Wil je een wandelroute volgen, volg dan de blauwe route (4,4 km). Deze route loopt rondom het stuifzand heen. Bij regenachtig weer zijn er enkele vennetjes. Aan het eind van de wandeling kun je terecht voor een hapje en drankje bij Brasserie de Lange Duinen.

Parkeren
Je auto kun je kwijt bij Brasserie de Lange Duinen. Het adres is Foekenlaan 25 in Soest.

Hooge Vuursche (Baarn)

In dit bosgebied zijn zowel loofbossen en dennenbossen te vinden. Het wandelgebied is onderdeel van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. In dit gebied mogen honden los en zijn er ook mogelijkheden voor ze om te zwemmen. In Lage Vuursche moeten de honden aangelijnd. Als je de witte paaltjes volgt dan loop je de vijverwandeling van 6 kilometer. Iets drinken kan bij theehuis 't Hooge Erf.

Parkeren
Je kunt parkeren aan de Hilversumsestraatweg 18a in Baarn of iets verder bij theehuis 't Hooge Erf (Hoge Vuurscheweg 11, Baarn). Parkeer je bij het theehuis dan is het zo'n 5 minuten lopen naar Hilversumsestraatweg 18a waar de route start.

Zeisterbos (Zeist)

Het Zeisterbos is ruim tweehonderd jaar oud en een van de oudste bossen van ons land. Honden mogen los, mits onder appel. Bij het bezoekerscentrum in het begin kan iets gedronken worden.

Wil je een route lopen dan is wandelroute Zeisterbos met 6 km de kortste route. Deze is rood gemarkeerd. Deze gehele route mogen honden los. Een langere route van 12 km genaamd Kozakkenput is blauw gemarkeerd. Tijdens een klein deel van de blauwe route moeten honden aangelijnd. Houdt er rekening mee dat er soms een weg overgestoken moet worden. Lijn hierbij je hond op tijd aan.

Parkeren
Zet de auto neer bij bezoekerscentrum De Boswerf (Prins Bernhardlaan 3, Zeist) of restaurant 't Jagershuys aan de Woudenbergseweg 15. Rijdt je op de navigatie geef dan Jagersingel 15 in.

Wat zijn jouw favoriete wandelingen in provincie Utrecht?