bos3 bijzondere wandeltochten met de hond in Gelderland

Ben je van plan om binnenkort een wandelroute te lopen met je hond? We hebben er drie bijzondere uitgelicht in de provincie Gelderland.

Landgoed Mariëndaal (Oosterbeek/Arnhem)

Dit gebied tussen Arnhem en Oosterbeek is prachtig om te lopen zowel met als zonder hond. Op de gemarkeerde rode route van 3 km mag je hond een groot deel loslopen. Download deze kaart om precies te zien wat het losloopgedeelte is. Twee honden per geleider zijn toegestaan.

Kenmerkend voor het gebied is de Groene Bedstee, een 300 meter lange tunnel van beukenbomen. In het heuvelachtige gebied kijk je vanaf het hoogste punt (75 meter boven NAP) over het landgoed en de Betuwe. Verder stromen er beekjes door de bossen waar honden in kunnen duiken en is er ook een zwemvijver voor de honden. Heb je aan het eind van de wandeling zin in een drankje of een hapje, dan ligt Zorgboerderij & Theeschenkerij Hoeve Klein Mariendaal in het wandelgebied (Diependalseweg 4, Arnhem).

Parkeren
Parkeren kan aan de Schelmseweg te Oosterbeek (nabij huisnummers 80-86) of Mariëndaal 8 te Oosterbeek.

Strokelbos (Harderwijk)

Het strokelbos beslaat zo'n 235 hectare en is een geliefde plek voor wandelaars met honden. Er zijn meerdere routes, maar alleen via de rode route (5km) mag je hond de hele route los. Wil je langer lopen, neem dan de groene route (9km). Je hond moet dan wel een gedeelte aangelijnd. Honden mogen los vanaf de Plaggenweg tot aan Dierenasiel De Ark. In het bos is er kans om herten en zwijnen tegen te komen, daarom is het belangrijk dat je hond onder appel staat.

Parkeren
Aan de Plaggenweg te Harderwijk.

Escape Room in het bos met je hond (Ede)

gps speurtocht met hondEen leuke variatie op de normale wandeltocht met je hond is de Escape Room-achtige speurtocht genaamd 'De Bloedsteen' in Ede. Voor deze GPS wandeling download je een app die je langs de route leidt en een spannend verhaal verteld. Samen met je hond moet je in het bos puzzels oplossen en aan de hand van aanwijzingen je route vervolgen. Lukt het jou om alle puzzels op te lossen en de hoogste score te halen? De tocht is geschikt voor alle honden en kost 12 euro. Ook leuk om samen met de kinderen te doen.

Parkeren
Aan de Singel in Ede.

Wat zijn jouw favoriete wandelingen in provincie Gelderland?